Home EKONOMI Cilat profesione janë më të kërkuara në Evropë?

Cilat profesione janë më të kërkuara në Evropë?

331
0
SHARE

Publikohet lista e profesioneve të cilat janë më të kërkuara në Bashkimin Evropian dhe Zvicër.

Austria:

1. Motra medicinale (kirurgji, psikiatri, pediatri)

2. Inxhenjerë (nxemje, ventilim, elektrikë, ndërtimtari)

3. IT sektor

Belgjikë:

1. Motra medicinale (geriatria, ndihma e parë)

2. Fizioterapeutë

3. IT sektorë

4. Sektori i ndërtimtarisë

5. Kuzhinierë

Danimarkë:

1. Motra medicinale

2. Mjek

3. Stomatolog

4. Kontabilist

5. Inxhenjerë ndërtimtarisë

6. Elektroinxhenjerë

7. IT sektor

8. Psikolog

Francë:

1. Inxhenjerë të makinerisë dhe elektronikës

2. IT sektor

3. Kontabilist

Itali:

1. Kuzhinierë

2. Motra medicinale

Holandë:

1. Motra medicinale

2. Fizioterapeutë

3. IT sektor

4. Sektor i ndërtimtarisë

5. Kuzhinier

Norvegji:

1. Motra medicinale

2. Mjek

3. Stomatolog

4. Farmaceut

5. Radiolog

6. Kontabilist

7. Inxhenjer ndërtimtarisë

8. Elektroinxhenjerë

9. IT sektor

10. Psikolog

11. Kuzhinier

12. Inxhenjerë të kimisë

Gjermani:

1. Motra medicinale (geriatri)

2. Mjek (5000 vende)

3. Inxhenjerë (auto industria, elektroinxhenjerë)

4. IT sektor

Suedi:

1. Motra medicinale

2. Mjek

3. Stomatolog

4. Farmaceut

5. Kontabilist

6. Inxhenjerë ndërtimtarisë

7. Elektro inxhenjerë

8. IT sektor

9. Psikolog

Zvicër:

1. Motra medicinale

2. Mjek

3. Maqineri

4. Elektrik

5. Inxhenjer ndërtimtarie

LEAVE A REPLY