Home Aktuale Bujanoc: Shërbime falas për matjen e tensionit dhe sheqerit në gjak

Bujanoc: Shërbime falas për matjen e tensionit dhe sheqerit në gjak

147
0
SHARE

 Nxënësit e shkollës së mesme “Sezai Surroi” në Bujanoc  drejtimi i mjekësisë në bashkëpunim me Shoqatën ” Mjekët e Luginës”  dhe shtëpinë e  shëndet  gjatë ditës  së sotme kanë zhvilluar një aktivitet me çrast kanë barë matjen e tensionit arterial dhe matjen e nivelit të sheqerit në gjak.

Këtë  aktivitet ata e zhvilluan në qendër të qytetit të Bujanocit ku kalimtarët e rastit kanë patur mundësinë të  bëjnë matjen e tensionit  dhe sheqerit në gjak dy sëmundje këto të përhapura në shoqëri.

 

Këtë aktivitet nxënësit e drejtimit të mjekësisë të shkollës së    shkollës së mesme “Sezai Surroi”e  kanë reazlizur me suksese duke i ndihmuar  kalimtarëve.

Iniciativa është përkrahur edhe nga profesorët e degës së mjekësië dhe përfaqësuesit e shoqatës së mjekëve të luginës t ë cilët ishin prezentë së bashku në aksion

Me këtë rast nënësit kanë shpërndarë edhe broshura me këshilla mjekësore për sëmundjen e diabetit dhe të hipertensionit./Lugina Press/