Home Aktuale Bujanoc: Më 18 prill premiera e filmit dokumentar “Shpresa e Humbur”(video)

Bujanoc: Më 18 prill premiera e filmit dokumentar “Shpresa e Humbur”(video)

312
0
SHARE

Në shtëpinë e kulturës n ë Bujanoc më 18 prill duke filluar nga ora 18:00 shfaqet premiera e filmit dokumentar “Shpresa e Humbur”.

Filmi   dokumentar “Shpresa e Humbur” është xhiruar në regji të  Valton Jakupi dhe producentit  ekzekutiv Daniel Hoffman, dedikuar mërgimtarve Tërnocas që jetojnë në Europ dhe Amerikë.

[youtube url=”  https://www.youtube.com/watch?v=09x6m3jOYhw ” width=”560″ height=”315″]

Sipas regjisorit, në  film bëhet fjalë per tri gjeneratat në mërgim. Gjeneratën prej viteve 1973, rrugëtimin dhe vështërsit e tyre drejt emigrimit, gjeneratën e mesme që emigruan për shkaqet politike dhe ekonomike si dhe për gjeneraten e re që  sot një  numër i madhë  i të rinjëve Tërnocas studjojnë dhe disa prej tyre janë me vende kyqe edhe në pozita të larta në  disa shtete Europiane.

[youtube url=” https://www.youtube.com/watch?v=mJagfZK_TuE&t=99s  ” width=”560″ height=”315″]

Regjisori Valton Jakupi  falënderon  shumë castin e aktorëve të inkuadruar në Bujanoc si Blerim Hasanin, Begzad Abdullahu, Njomza Ibrahimi, Barbara Heim, Osman Tahiri, Xheneta Saliu, Djellza Abdullahu, Albin Beka, Fatmir Selimi, dhe Imamin e Maltërnocit  Ibrahim Demiri.