Home Aktuale Bajram Hasani: Flet për autizmin në Bujanoc (Video)

Bajram Hasani: Flet për autizmin në Bujanoc (Video)

251
0
SHARE

 

Sot është shënuar Dita Botërore e autzimit e cila ka për qëllim ndërgjegjësimin për Autizimin, shenjat e së cilës shfaqen tek fëmijët pas moshës 1-2 vjeç.

Me këtë rast dr Bajram Hasani pediatër në shtëpinë e shëndetit në Bujanoc ka thënë se në rajonin tonë nuk kemi ndonjë rast të shënuar nga kjo sëmundje ngase rate të tilla paraqiten nga 10 deri në 15 mijë fëmijë një rast. Hasani ndërkaq bënë të ditur edhe shkaktarët e sëmudjes së autizmit.Sa  i përket thënieve dhe  dyshimeve se   vaksina e fruthit mund të shkaktoj sëmundjen e autzimit Hasani ka thënë  se kjo është e pa vërtet dhe fton prindërit të bëjnë vkasinimin e fëmijvë të tyre.Hasani po ashtu ka treguar disa nga simptomat që paraqiten tek fëmijët me autizëm.Dita botërore e autizmit, 2 prilli, është caktuar nga OKB-ja për rritjen e ndërgjegjësimit të popullatës rreth këtij çrregullimi bioneurologjik të trurit.

Vërejtje

(Nëse video rastësisht nuk ju hapet në celularin tuaj atë mund të shiqoni  përmes klikimit në PC ose direk në kanalin You Tube të Lugina Press, falëmnderit për mirëkuptim deri në evtimin e problemeve teknike)

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rrPSwnQ808s  ” width=”560″ height=”315″]