Home Aktuale Ahmeti: Afati për aplikimin e subvencioneve për kafshë deri më 31 prill

Ahmeti: Afati për aplikimin e subvencioneve për kafshë deri më 31 prill

178
0
SHARE

Me urdhër  të qeverisë së Serbisë,  bujqit   nuk janë të detyruar që për  vitin 2017   të bëjnë riregjistrimin e ekonomive bujqësore,  por ata janë të detyruar të bëjnë kërkesë për subvencione.

Hekuran Ahmeti inxhinier i diplomuar pranë zyrës  së  bujqësisë  në Bujanoc ka thënë se për të përfituar subvebcione  që  i takojnë nga dy mijë dinar për hektar  duhet të vijnë në shërbimin  për  bujqësi të aplikojnë që ne  ia plotësojmë e po ashtu   duhet të aplikojnë  edhe për  subvencionet  për kafshë   deri në 31 prill.

Për të përfituar subvencione prej  25  mijë dinarëve  për kafshë,  Ahmeti  thotë se së paku duhet i kenë dy kafshë të amëzuara.

Themelimi  i ekonomive bujqësore është hap i parë themelor për të përfituar subvencione në nivel  lokal dhe ate reublikan.

Për të regjistruar  ekonominë bujqësore  paku   duhet ti kenë 5 hektar tokë por     nëse ata mirren me serra me kafshë dhe  pemtari munden dhe më pak se 3 hektar.

Për regjistrimin e ekonomisë së re bujqësore duhet të sjellin letërnjoftimin e lexuar, numri ne xhirollogarisë  bankare, qertifikatën bazë nga stacioni i veterinarisë dhe fletën poseduese të patundshëmrisë thotë Hekuran Ahmeti pranë zyrës  për zhvillimin e Bujqësisë pranë komunës së Bujanocit./Lugina Press/