Home Uncategorized
201
0
SHARE

Një studim: Rritja e varësisë në Facebook tejkalohen cigaret dhe alkoolin

Rrjetet sociale si Facebook dhe Twitter më të fortë për t’i rezistuar  cigareve apo alkoolit, një studim i ri sugjeron nga  Universiteti i Çikagos Booth Business School.Siç është raportuar nga portali IT BGR, ekipi ‘Business School Booth’ kohët e fundit kryer një eksperiment me pjesëmarrjen e 205 njerëzve nga Würzburg në Gjermani për të analizojnë vetitë Addictive e mediave sociale dhe veset e tjera.
Pjesëmarrësit në një-javore janë ekzaminuar nga BlackBerry-shtatë herë në ditë, dhe ata u kërkua që të raportojnë nëse ata kishin një dëshirë për të fundit 30 minutat, dhe nëse janë apo jo nënshtruar këtë dëshirë. Ju kërkohet për të vlerësuar çdo dëshirë në një shkallë nga i butë për të “papërmbajtshëm”.
Një total prej 10.558 përgjigjeve janë regjistruar, ndërsa pjesëmarrësit raportuar një “7,827 dëshirat episod.” Rezultatet e studimit së shpejti do të publikohet në revistën Shkenca psikologjike, megjithatë, të dhënat paraprake të marra nga e përditshmja britanike The Guardian, tregon se përqindja më e lartë e “dështimeve të vetë-kontrollit” në lidhje me rrjetet sociale.
Wilhelm Hofmann, kreu i ekipit që ka kryer studimin, sugjeron se shumë njerëz mund të dështojnë për të rezistuar mediat sociale, sepse nuk ka dobësitë e përcaktuar në mënyrë të qartë për të kontrolluar shërbime si Twitter ose Facebook.
Hofmann paralajmëron se këto shërbime mund të jetë në fund të fundit përdoruesit kohë shumë. “Dëshira për media mund të jetë relativisht më e vështirë për të rezistuar për shkak të disponueshmërisë së tyre të lartë dhe ndjenjën se” ai nuk kushton shumë ‘për t’u angazhuar në këto aktivitete, edhe në qoftë se dikush dëshiron të rezistojë, “tha Hofmann.
“Me cigareve dhe alkoolit ka më shumë kosto – afatgjatë si dhe ato të parave – dhe mundësi mund të mos jetë gjithmonë e drejtë. Kështu, edhe pse dëshira për të folur mediat sociale me siguri ka me pak pasoja, përdorimi i shpeshtë mund të ende ‘vjedhin’ njerëzit shumë kohë “, përfundoi ai.

LEAVE A REPLY