Home Aktuale 31 shtete pjesëmarrëse në Preshevë për të garuar në konkursin e fotografisë”...

31 shtete pjesëmarrëse në Preshevë për të garuar në konkursin e fotografisë” PreFoto”

144
0
SHARE

Konkursi Ndërkombëtar i Fotografisë artistike” PreFoto”, po mbahet për të shtatën herë në Preshevë.

Hapja e ekspozitës se fotografive që marrin pjesë në konkurs do të bëhet më 25Nëntor, me fillim prej orës 19:00 në Shtëpinë e Kulturës në Preshevë. Ku do te behet ekspozimii 70 fotografive.

Në këtë ekspozitë kanë aplikuar rreth 400 fotograf nga rajoni dhe bota. Komisioni do të përzgjedhë tri fotografitë më tëmira, që do të vlerësohen nga ekspert shqiptar e të huaj, ku fituesit do të shpërblehen me cmime.

Pjesa tjetër artistike e këtij konkursi është realizimi i fotografive në qytetin e Preshevës, në mënyrë që të mësojmë se si të huajt e shohin Preshevën!

Drejtori i Organizimit të Fotogrfisë, Edon Agushi ka thënë: “Ky qytet me traditë po mbledh artistët dhe fotografët më të mirë, me qëllimin që të gjithë ta shohin dhe promovojnë Preshevën, si vendin e kulturës dhe pikë takimin e artistëve. Poashtu, me bashkëpunim  dëshirojmë të arrijmë që të rrisim kualitetin për fotografi më të mira.”

Artisti i shquar nga Dibra, Afrim Spahiu, nërrjetin social Facebook, këtëngjarje e cilësonsi: “ ngjarje e reflektimitkulturormë dimension ndërkombëtar.”

Koordinatori i këtij organizimi, Bardh Agushi tha;” artistët e rinj, fotografët e rinj do të kënë mundësine e promovimit të ideve artistike në Preshevë, qytetin e bukur shqiptar. Ata poashtu, do të jenë urë-lidhëse e të rinjëve tanë për bashkëpunime të mëtutjeshme.”

Në mesin e 400 aplikuesve ky konkur sarrin që t’i bëjë konkurues mes veti shtetetsi; Shqipëria, Kosova, Sërbia, Kroacia, Maqedonia, Bosnja e Hercegovina, Italia, Franca, Gjermania, Brazili, Rumania, Turqia, Shri Lanka, Maroko, Burma, India, Malajzia, Polonia, Anglia, Belgjika, Arabia Saudite dhe shtetete tjera.

Ky konkurs për herë të parë mbështetet nga Ministria e Kulturës se Shqipërise.

Përkrahës dhe ndihmues të këti jorganizimi janë dhe: Ministria e Kulturës së Kosovës, Komuna e Bujanocit, Komuna e Preshevës, Këshilli Kombëtar Shqiptar dhe biznes të tjera private në rajon!  /Dionesa Ebibi-Lugina Press/